Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΣΤ. ΔΗΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΜΙΤΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης με αφορμή την επίσκεψη του κ. Νίμιτς στην Ελλάδα, απέστειλε προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα επιστολή, στην οποία ζητά τη δέσμευση της Βουλής για διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να εγκρίνει ή όχι ο ελληνικός λαός την όποια τελική πρόταση των Ηνωμένων Εθνών.


Προς τον Αξιότιμον Κύριον

Στ. ΔΗΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

21 Φεβρουαρίου 2012

Αρ. Πρ.: 549

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμεθα από τα Μ.Μ.Ε. περί των σοβαρών επαφών του Αμερικανού Πρέσβη κ, Νίμιτς με θέμα την εκκρεμότητα της ονομασίας της FYROM.

Πέραν της εύλογης απαιτήσεως του ΛΑ.Ο.Σ. για άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και την σχετική, δι΄ ημών, ενημέρωση των μελών του Κοινοβουλίου σας γνωρίζουμε επ΄ ευκαιρία αυτής της επιστολής μου ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν προτίθεται να συμπράξει σε οιασδήποτε μορφής προδιαδικασίες επί του θέματος, αν προηγουμένως δεν δεσμευθεί η Βουλή για δημοψήφισμα, προκειμένου να εγκρίνει ή όχι ο Ελληνικός Λαός την όποια τελική πρόταση των Ηνωμένων Εθνών.

Να σημειωθεί επίσης ότι θα πρέπει να έχουν προηγηθεί όλων των αποφάσεων από ελληνικής πλευράς, αξιόπιστες πράξεις εκ μέρους των Σκοπίων, με περιεχόμενο την εγκατάλειψη των δήθεν αλυτρωτικών τους βλέψεων και της κρατικής τους προπαγάνδας που στόχο έχει τόσο την οικειοποίηση συμβόλων όσο και την πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας μας.



Με τιμή

Γεώργιος Καρατζαφέρης